Kehl data återgår till sant, bröt White Sox upp med det under det sista året av kontraktet?

För nästan två år sedan skrev Dallas Kegel och Chicago White Sox på ett treårigt kontrakt på 55,5 miljoner dollar. Deras investering lönade sig direkt. 2020 var hans självrapporterade poäng bara 1,99, men tre högnivådata-4,30 xERA, 3,98 xFIP och 4,57 SIERA betyder alla att hans data är osanna. MLB Tröjor

Under säsongen 2021 presterade faktiskt pitchern som bar Chicago White Sox tröja mycket dåligt. Även om han fortfarande sköt 162,0 innings var hans självrapporteringsfrekvens så hög som 5,28. Den sjunkande strykningsfrekvensen fick hans avancerade data att falla ytterligare. xERA, xFIP och SIERA är 6,20, 4,74 respektive 5,01.

Kontraktet är anledningen till att White Sox överväger försäljningen av Kegel. Han kommer att få 18 miljoner US-dollar säsongen 2022, och det finns även en lagoption på 20 miljoner US-dollar nästa år. Även om laget kan spendera 1,5 miljoner för att köpa ut, men om han kastar 160 matcher nästa säsong, kommer denna klausul att tillämpas. Med hänvisning till Kehers tidigare rekord, efter att han satt stadigt och startade, var det bara säsongerna 2017 och 2019 som inte nådde detta nummer. 2017 berodde det på en nackskada. 2019 var det på grund av hans stjärnspel. Vid tiden för kontraktet är Keher den typen av spelare som kan ta antalet rundor utan att göra ett bra skott. Du kan veta det genom att hänvisa till hans data för säsongen 2021.

Det finns också skäl att behålla Kegel. White Sox kan behålla rotationen av Lance Lynn, Lucas Giolito, Dylan Sith och Michael Kopac under den nya säsongen. På gården har de inte för mogna rookies, så att släppa Kegel betyder att de har en annan rotation. Istället för att lita på andra är det bättre att spela korten i händerna och lita på en tidigare Cy Young Award. tillbringare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.